In totaal reden 629 chauffeurs harder dan toegelaten.

Bemande controles
Tijdens bemande snelheidscontroles werden in oktober 1487 voertuigen in Laakdal gecontroleerd op overdreven snelheid. 82 bestuurders reden te hard. Dit is een overtredingspercentage van ruim vijf procent. Dit is een stuk lager dan het gemiddelde voor Laakdal in 2010 (negen procent). Het hoogste overtredingspercentage, bijna 15 procent, werd gemeten op de Steenweg op Meerhout.
In Geel werden 3938 voertuigen gecontroleerd. 176 bestuurders reden te hard. Dit is een overtredingspercentage van ruim vier  procent. Dit is een stuk lager dan het gemiddelde voor Geel in 2010 (acht procent). Het hoogste overtredingspercentage (bijna 26 procent), was voor de tweede maal op rij in de Eikenstraat.
In Meerhout werden 1383 voertuigen gecontroleerd. 147 bestuurders reden te hard. Dit is een overtredingspercentage van ruim tien procent. Dit is hoger dan het gemiddelde voor Meerhout in 2010 (negen procent). Het hoogste overtredingspercentage, 20 procent, werd gemeten in Meiberg.
 
Onbemande controle
De flitspalen controleerden in Laakdal 37584 voertuigen. Zij registreerden 222 snelheidsovertredingen. Dit is een overtredingspercentage van 0,59 procent. Dit is vergelijkbaar met het gemiddelde voor Laakdal in 2010 (0,56 procent).
De flitspalen in Geel controleerden 303 voertuigen. Zij registreerden twee snelheidsovertredingen. Dit is een overtredingspercentage van 0,66 procent. Dit is een hoger dan het gemiddelde voor Geel in 2010 (0,34 procent).
 
Resultaten aangekondigde controles oktober
In Steenbergen, in de Vorstse Baan, in Biezenhoed, Bevrijdingslaan en in J Pharmaceuticalaan waren snelheidscontroles aangekondigd voor de maand oktober. In Steenbergen werden 586 voertuigen gecontroleerd. Vijf bestuurders reden te snel. In de Vorstse Baan reden acht personen te snel van de 159 gecontroleerde bestuurders. In Biezenhoed werden 784 voertuigen gecontroleerd. 78 personen reden te snel. Op de Bevrijdingslaan werden 256 voertuigen gecontroleerd. Niemand reed te snel. In J. Pharmaceuticalaan werden 111 voertuigen gecontroleerd. Niemand reed te snel.
 
Controles in november
In de maand november flitsen de agenten van de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout in Verboekt, in Beustereind, Schoolstraat, op de Eindhoutsebaan, Tessenderloseweg, in Eikevelden. Opgelet: Zij  beperken zich niet tot deze locaties. Ook op andere plaatsen doen zij controles.